Prasidedant balsavimui antrajame ture, daugelis pirmojo dalyvių išlieka nenutarę, ką remti

abuduLietuvoje antradienį prasidedant išankstiniam balsavimui antrajame prezidento rinkimų antrajame ture, daugelis į jį nepatekusių pirmojo turo dalyvių sako dar neapsisprendę, kurį kandidatą palaikyti.

Paramą kandidatams į prezidentus Gitanui Nausėdai arba Ingridai Šimonytei reiškia du iš šešių pirmojo turo dalyvių, o vienas jų – Eduardas Vaitkus – pareiškė nebalsuosiantis nei už vieną.

Daugiau nei 9 proc. balsų per balsavimą anksčiau gegužę surinkęs parlamentaras, partijos „Nemuno aušra“ lyderis Remigijus Žemaitaitis BNS sakė, kad ketina balsuoti „prieš“ dabartinę premjerę I. Šimonytę.

„Šitas žmogus tiek Lietuvoje padarė blogo, kad nebuvo per 30 metų tiek pridirbusio ministro ar premjero. Kategoriškai prieš“, – kalbėjo R. Žemaitaitis.

Politikas balsuos už dabartinį šalies vadovą ir tikisi, kad po Vyriausybės įgaliojimų perdavimo G. Nausėdai pavyks pasiekti, jog I. Šimonytės kabinete neliktų dalies ministrų.

Su buvusiu Konstitucinio Teismo pirmininku Dainiumi Žalimu BNS susisiekti nepavyko, tačiau jis dar kitą dieną po rinkimų pareiškė antrajame ture palaikysiantis I. Šimonytę, nors ir neįžvelgia jos galimybių laimėti prieš antros kadencijos siekiantį prezidentą. 

Tąkart D. Žalimas sakė, kad I. Šimonytė vertybiškai atitinka jo pažiūras. Buvęs Konstitucinio Teismo pirmininkas rinkimų pirmajame ture surinko beveik 4 proc. balsų.

Save išsikėlęs medikas Eduardas Vaitkus BNS sakė, kad ketina eiti balsuoti ir „riebiu brūkšniu perbraukti sistemą“. Paprašytas patikslinti, ar ketina sugadinti biuletenį, E. Vaitkus pakartojo, kad „padės riebų brūkšnį“.

„Jūs klausiate, kas yra geresnis – ar velnias, ar Liuciferis? Aš tada jums paaiškinu, kad jie abudu yra vienodi, jie yra tos pačios sistemos sudėtinės dalys, neatsiejami, jie sistemai yra privalomi, kad būtų“, – sakė E. Vaitkus.

„Sistema keičia tik skvernelius, tik sukneles“, – pridūrė jis.

Dar sprendžia, skaito programas

Kiti į antrąjį turą nepatekę kandidatai pareiškė apsispręsiantys vėliau.

Trečias rinkimuose likęs ir daugiau nei 12 proc. surinkęs Ignas Vėgėlė BNS sakė, kad sprendimą priims „artimiausiomis dienomis iki rinkimų dienos“.

Po pirmojo turo advokatas teigė nematantis prasmės nieko remti antrajame ture, nes galutinis rezultatas – akivaizdus, ekspertams teigiant, jog prezidento rinkimus nesunkiai laimės G. Nausėda.

Daugiau nei 1 proc. per pirmąjį turą surinkęs Darbo partijos lyderis Andrius Mazuronis BNS sakė apsispręsiantis iki trečiadienio, kai atvyks dalyvauti išankstiniame balsavime.

„Balsuoti, tikrai balsuosiu, raginu visus eiti į rinkimus“, – teigė politikas.

Paskutinis rinkimuose likęs ir taip pat daugiau nei 1 proc. surinkęs Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ keltas kandidatas Giedrimas Jeglinskas sakė dar analizuojantis antrojo turo dalyvių programas.

„Pažiūrėsiu, kuris siūlo geriausią saugios Lietuvos viziją“, – BNS sakė jis.

Antradienį prasidedantis išankstinis balsavimas truks tris dienas.

Gegužės 22–24 dienomis bus organizuojamas balsavimas ligoninėse, socialinės globos ir rūpybos įstaigose, kariuomenės vienetuose ir bausmių atlikimo vietose. 

Gegužės 24-25 dienomis rinkimų komisijų nariai organizuos balsavimą rinkėjų namuose.

Pirmajame rinkimų ture G. Nausėda gavo beveik 44 proc. balsų, I. Šimonytė sulaukė 20 proc. rinkėjų palaikymo. 

Prezidento antrasis rinkimų turas vyks gegužės 26 dieną, sekmadienį.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode